Index Vakbarát Hírportál

Megvan Magyarország új ENSZ

2014. december 17., szerda 22:14

Az UNESCO után az ENSZ-ben képviseli Magyarországot állandó nagykövetként Bogyay Katalin. Az egykori MTV-s műsorvezető január 1-től veszi át új posztját. 

Bogyay eddigi helyét ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetében, az UNESCO-ban Cséfalvay Zoltán veszi át, aki október 1. óta a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) magyar állandó képviseletét is vezeti. Ezzel a két párizsi székhelyű nemzetközi szervezet nagyköveti posztjait összevonja Magyarország – írta az MTI.

A kinevezések három évre szólnak.

Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója az izraeli-palesztin békefolyamat érdekében és a kulturális sokszínűség védelmében tett munkájáért a Béke fája című elismeréssel, Hedva Ser francia képzőművész szobrával tüntette ki Bogyay Katalint.

Bogyay Budapesten és Londonban végezte egyetemi tanulmányait. Színház- és zenekritikákat, könyveket írt, 1983-tól a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként dolgozott, majd a kilencvenes években Londonban független televíziós producer, 1999-től az akkor alakult Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója, 2006 június és 2009 április között az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára volt.

Rovatok