Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták a családját kiirtó iraki veterán holttestét

2014. december 17., szerda 01:00

Megtalálták annak az iraki veteránnak a holttestét, aki hétfőn megölte hat családtagját, köztük a 14 éves unokahúgát az egyesült államokbeli Philadelphia közelében, írja az MTI.

A Montgomery megyei államügyészség helyi idő szerint kedd délután arról számolt be, hogy egy holttestet találtak a feltételezett elkövető otthonának közelében. A helyi média szerint a gyanúsított holttestét találták meg, ezt azonban hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg. Nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint a katonai gyakorlóruhát viselő Stone öngyilkos lett. A CBC információi szerint több vágott sebet találtak a testén.

A pennsylvaniai rendőrség elsősorban a Philadelphiától 80 kilométerre északnyugatra fekvő Pennsburg településen és környékén kereste a feltételezett tettest. A hatóságok azt tanácsolták a körzet lakosainak, hogy maradjanak otthonaikban, a közelben lévő iskolákat pedig bezárták.

A gyanúsítottat a szomszédos Bucks megyében is keresték, miután egy helyi lakos arról számolt be, hogy hétfő éjszaka egy késsel felfegyverkezett férfi megpróbálta elvenni a slusszkulcsát. Az autót végül nem sikerült megszereznie, a megtámadott férfinél ugyanis fegyver volt és többször is rálőtt a rablóra. A rendőrség szerint a szemtanú személyleírása illik Stone-ra.

A rendőrség úgy értesült hétfőn, hogy Stone egy lakóházban barikádozta el magát Pennsburgban, az épületet mesterlövészek és a rendőrség taktikai beavatkozó egységei (SWAT) vették körül, a gyanúsítottat azonban végül nem találták meg.

Az amerikai média szerint az iraki veterán poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenved.

Rovatok