Index Vakbarát Hírportál

Tényleg ölhettek a brit pedofil politikusok

2014. december 22., hétfő 13:22

A londoni rendőrség meggyőzőnek és igaznak találta azt a történetet, amely szerint egy gyermekeket futtató magánbordélyház magas beosztású vendégeinek közük lehet három ott zaklatott kisfiú halálához, írja a Guardian. Egy Nick fedőnevű tanú elmondásai alapján a rendőrség arra jutott, hogy egy westminsteri pedofil kör szexuális bűncselekményei csaknem egy évtizeden át tartottak London és a várost környező megyék több pontján – állítólag több lakáson és katonai épületben is.

A nyomozást vezető Kenny McDonald főfelügyelő egy sajtótájékoztatón árulta el, hogy a nyomozók igaznak vélik a tanú történetét. Nick szerint 1975-től 1984-ig tartottak a bűncselekmények, ő ezalatt 7-16 éves volt. Állítása szerint autóval jöttek érte, és vitték egy lakásra, ahol hol egy, hol több férfit kellett szórakoztatnia – utóbbi esetben partinak nevezte az együttléteket.

Azt hiszem, más kisfiúkat (mára felnőtt férfiakat) is zaklattak, vagy legalábbis jelen lehettek a megrontásokkor. Arra kérlek, bízzatok bennem! Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy megtaláljuk, és bíróság elé állíthassuk a felelősöket

– mondta McDonald.

A rendőrök beszéltek az 1979-ben eltűnt Martin Allen családjával is, aki ekkor tizenöt éves volt, ám még nincs bizonyíték arra, hogy az ő ügyének köze lenne a többi szexuális bűncselekményhez.

Egy másik fiú, a nyolcéves Vishal Mehotra 1981-ben gyilkosság áldozata lett, koponyáját és bordacsontjainak egy részét egy évvel később galamblövészek találták meg egy farm közelében. Vishal 1981. július 29-én tűnt el, amikor dajkájával és lánytestvérével vásárolt. Édesapja szerint a fiát a Nick által is leírt pedofil és meleg kör ölhette, vagy ölethette meg. 

Közben egy nyugalmazott rendőrbíró, a 69 éves Vishambar Mehrotra állt elő egy hangfelvétellel, amelyen egy férfi prostituált arról beszélt, hogy talán Vishal is a pedofil körnek az áldozata lehet.

Azt mondta, magas beosztású emberek voltak ott. Bírókról és politikusokról beszélt, akik kisfiúkkal fajtalankodnak

– fogalmazott Mehrotra.

Az ügy már régóta húzódik, úgy tudni, több állami gondozott fiú is érintett az ügyben, a nyomozást pedig súlyosan hátráltatja, hogy az aktákat állítólag eltüntették. Az idő pedig a feltételezett megrontóknak dolgozik: a gyanúsítottak egy része már nem is él, Cyril Smith liberális politikus például 2010-ben halt meg, anélkül hogy életében valaha is szembesítették volna az aberrált erőszak vádjával.

Rovatok