Index Vakbarát Hírportál

Ebola miatt karantén Sierra Leonéban

2014. december 24., szerda 21:15

Öt napra karanténba helyezték Sierra Leone északi részét az ebola továbbterjedésének megakadályozása és a járványhelyzet pontos megismerése érdekében, írja az MTI.

A nyugat-afrikai országban már eddig is voltak körzetek, ahol korlátozták a lakosság mozgását, a szerdán elrendelt zárlat "az egész északi országrészre vonatkozik" − jelentette be Theo Nicol tájékoztatási és távközlési miniszterhelyettes.

A múlt héten egy újabb Sierra Leone-i orvos halálát okozta az ebola. Victor Willoughby néhány órával azután halt bele a kórba, hogy megérkezett az országba a ZMAb elnevezésű, Kanada által kifejlesztett kísérleti gyógyszer. A nagy tekintélynek örvendő Willoughby volt a tizenkettedik Sierra Leone-i orvos, aki megfertőződött a vérzéses lázzal. Az ebolás orvosok közül tizenegyen meghaltak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb, szerdán közzétett jelentése szerint a világon már 7588 ember halt meg ebolában, a diagnosztizált esetek száma 19 497.

A WHO-jelentés szerint a Nyugat-Afrikában dühöngő ebolajárvány különösen gyorsan terjed Sierra Leonéban, ahol 315 új esetet észleltek a december 21-ét megelőző héten, főleg az ország északi és nyugati részén.

Rovatok