Index Vakbarát Hírportál

Nyolc emberrel végzett egy kanadai gyilkos

2014. december 31., szerda 08:39

Egy férfi meggyilkolt két gyereket, négy nőt és két férfit Edmontonban hétfőn, írja az MTI a kanadai rendőrség bejelentése alapján. A tettes egy lopott lőfegyvert használt, és végül saját magával is végzett egy étteremben, Edmontontól északra.

A gyilkosságok három helyszínen zajlottak. Hét holttestet egy házban találtak meg. A nyolcadik holttest, a 37 éves Cyndi Duongé egy másik házban volt. A BBC a rendőrfőnökre, Rod Knechtre hivatkozva azt írja, a két gyerek nagyon kicsi volt.

A rendőrség családon belüli erőszakról beszél. A férfival már volt dolguk korábban, egészen 1987-ig nyúlik vissza a bűnlajstroma. Legutóbb 2012 őszén tartóztatták le, akkor is családon belüli erőszakért. A gyilkosságokat, úgy tűnik, előre kitervelte. Az áldozatok és a gyilkos közötti hozzátartozói kapcsolat fajtáját a rendőrség nem közölte.

Edmontonban hatvan évvel ezelőtt, 1956-ban történt hasonló tragédia. Akkor egy férfi hat embert ölt meg: a feleségét, a fiát, három lányát és egy alkalmazottját, végül öngyilkos lett.

Rovatok