Index Vakbarát Hírportál

Ha Ön nőstény gorilla és van egy kis szíve, akkor azonnal elmegy a Columbus állatkertbe!

2015. január 4., vasárnap 16:11

Szőrmellényt viselő emberi gondozók neveltek eddig az Egyesült Államokban egy, a szülője által elutasított gorillabébit, amely az Ohio állambeli Columbus állatkertjébe érkezett a napokban abban a reményben, hogy találnak számára nevelőanyát az ottani felnőtt nőstények között - írja az MTI. 

A Kamina nevű nőstény kisgorilla augusztusban született az Oklahoma City-i állatkertben, de mert anyja megtagadta a gondozását, a cincinnati állatkertbe küldték reménybeli nevelőszülőkhöz. Eleinte állatgondozók próbálkoztak a nevelésével, később két nőstény gorilla mellett helyezték el, a kicsi és a felnőttek között azonban nem alakult ki semmiféle kötelék. 

A nevelőszülőkhöz helyezés nagyon kényes dolog, és nem mindig működik

- mondta a cincinnati állatkert főemlősgondozója, aki úgy döntött, hogy a legjobb az, ha a gorillatenyésztésben előrébb járó ohiói állatkertbe küldik tovább.

A columbusi (Ohio) állatkertben a múlt hónapban ünnepelte 58. születésnapját a világ legidősebb, fogságban világra jött gorillája, egy Colo nevű nőstény. Rajongói az interneten élőben nézhették végig a december 22-i születésnapi partit, amelyen egy Ohio államot formázó, földimogyoróvajból, almapüréből, mézből, reszelt sárgarépából és görög joghurtból készült tortát kapott ajándékba.

Mint az AP jelentette, a San Diegó-i állatkert Jessica nevű nőstény gorillája mintaszerűen neveli karácsony másnapján született kicsinyét, amelyet az óév utolsó napján mutattak be a közönségnek. Jessicának már van öt ivadéka, de a hím bébi az első, amely a Paul Donn nevű, immár négyszeres apa hímtől született neki.

Rovatok