Index Vakbarát Hírportál

Szeméttelepre dobott tortákat árultak karácsonykor Szerbiában

2015. január 4., vasárnap 16:23

Több mint 13 tonnányi, szeméttelepre szállított tortát loptak el és bocsátottak áruba illegálisan karácsonykor a közép-szerbiai Kragujevácon, írja az MTI a Vecernje Novosti című belgrádi napilap internetes oldalán található beszámoló alapján.

Az ország negyedik legnagyobb városának szeméttelepére több mint 18 ezer tortát dobtak ki, mert a gyártó hűtőszekrényei elromlottak, és az egészségügyi felügyelet az ott tárolt élelmiszerek megsemmisítését rendelte el.

A város polgármesterének és a helyi rendőrség vezetőjének vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a városvezetés csak "véletlenül" szerzett tudomást az esetről január 2-án, ami után azonnal vizsgálatot rendeltek el.

A kragujeváci köztisztasági vállalat jegyzőkönyve szerint a cukrászsüteményeket december 24-én a szeméttelepen megsemmisítették, a biztonsági felvételeken azonban látszik, hogy a tortákat szállító járművek megérkeznek a szeméttelepre, majd rövid időn belül az áruval együtt távoznak is onnan.

A polgármester szerint szervezetten dolgoztak az elkövetők, és tisztában voltak azzal is, hogy az esetlegesen megromlott édességgel károsíthatják a leendő vásárlók egészségét.

A köztisztasági vállalat igazgatója azt mondta:

nem tartotta szükségesnek értesíteni a városvezetést, szerinte elegendő volt az, hogy a felelősök ellen fegyelmi eljárás indult, 10 dolgozót pedig elbocsátottak.

A tortákat egy jó nevű - de meg nem nevezett - kragujeváci vállalat gyártja, amely kizárólag Nyugat-Európába szállítja termékeit. A szeméttelepről ellopott, megsemmisítésre szánt édességet az elkövetők áron alul értékesítették, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy kizárólag a város területén kínálták-e eladásra a tortákat, vagy Szerbia más településeire is szállítottak belőlük.

Rovatok