Index Vakbarát Hírportál

Tombol a szeretet Nagy-Britanniában: 46 ezer fontot adtak az önzetlen hajléktalannak

2015. január 7., szerda 11:43 | aznap frissítve

Mostanáig negyvenhatezer font (19 millió forint) gyűlt össze adományokból egy jószívű prestoni hajléktalan megsegítésére, aki utolsó fontjait ajánlotta fel egy bankkártyáját elveszítő egyetemista diáklánynak, írja az MTI.

Ahogy azt karácsony előtt mi is megírtuk, aészak-angliai Prestonban egy brit diáklány éjszaka nem tudott hazajutni, mert ellopták a bankkártyáját. Az elkeseredett lány hajnalban összetalálkozott Robbie-val, a hajléktalannal. A férfi ragaszkodott ahhoz, hogy az összes pénzét, 3 fontot (1200 forint) odaadhassa neki taxira. A lány nem fogadta el a pénzt, de nagyon meghatotta a kedves gesztus egy olyan embertől, aki naponta kénytelen szembesülni a közönnyel. 

A 22 éves  Dominique Harrison-Bentzen ezért elhatározta, hogy segít a férfin. Dominique egy adománygyűjtő honlapon ezért arra kérte az adakozókat, hogy legalább 3 fontot ajánljanak fel, mint ahogy Robbie is tette. A diáklány elmondta: végtelenül meghatotta az emberek lelkes segítőkészsége, amelynek nyomán a kitűzött ötszáz font helyett eddig már 45 979 font érkezett a nemes célra.

A lány 1500 fontot (610 ezer forintot) ad át Robbie-nak, ami egyebek mellett fedezi néhány havi lakásbérletét és élelmét. "Robbie el van ragadtatva, mélyen meg van hatva. Nagyon hálás" - mesélte a diáklány. Az adományok többi részét szintén a hajléktalanok helyzetének javítására akarja fordítani. Felvette a kapcsolatot helyi hajléktalanokkal foglalkozó jótékonysági szervezetekkel, hogy a legjobb helyre kerüljön a pénz: ételosztó konyhákra, menhelyekre, élelmiszerbankokba, illetve a hajléktalanokat felkaroló templomokba.

Rovatok