Index Vakbarát Hírportál

Helikopterekkel kutatnak a fegyveresek után

2015. január 8., csütörtök 14:30

„Állig felfegyverkezett rendőrök a benzinkútnál, rendőrségi helikopterek mindenütt” – mondta el az Indexnek Caroli Zsolt a villers-cotterêts-i helyszínről, ahol a párizsi merényletet végrehajtó két üldözött terrorista lövöldözött csütörtökön.

A teherautóval az N2-es úton Párizs felé tartó férfi szerint Párizstól néhány kilométerre 30-40 rendőrautó haladt nagy sebességgel az északkeletre fekvő Villers-Cotterêts felé. 

„2-3 kisbusz is volt köztük. Az út mentén minden lehajtónál fegyveres rendőrök állnak. Erről az útról észrevétlenül most elég nehéz lenne lehajtani” – mondta. A rendőrség szerint a terroristák ezen az úton haladtak szürke Renault Cliójukon, de délután az autót üresen találta meg a rendőrség.

Az N2-es úton folyamatos és eléggé nagy a forgalom, a korábbi hírekkel ellentétben Villers-Cotterêts és Párizs között sehol sincsen lezárva, Caroli akadálymentesen eljutott Párizsba.

Deux hélicoptères Puma au-dessus de Crépy-en-Valois, Oise #CharlieHebdo pic.twitter.com/iy49aVKilo

— France 3 Picardie (@F3Picardie) 2015. január 8.

Az N2-esen 2-3 kilométerenként áll egy-egy rendőr fegyverrel, az út két oldalán. „Be vannak öltözve, látszik, hogy ki vannak tömve a kabát alatt.”

A főváros északkeleti részébe érve már kevésbé látványos a rendőri készültség. Caroli szerint az úton és a fővárosban katonákat sem lehetett látni.

Rovatok