Index Vakbarát Hírportál

Kávéházban robbantotta fel magát egy terrorista Libanonban

2015. január 11., vasárnap 00:14 | aznap frissítve

Kávéházban robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő Tripoliban szombaton. A detonációban legalább kilencen meghaltak és harmincöten megsebesültek, írja az MTI.

A támadást a rendőrség közlése szerint a város egy szunnita lakója követte el az alavita többség lakta városnegyedben. A két közösség között a szomszédos Szíriában zajló belháború kezdete óta megnövekedett az erőszak, hiszen az iszlám vallás síita ágához tartozó alaviták a hasonló vallási dominanciájú szír rezsimet, a szunniták viszont az ellenzéket támogatják.

A libanoni hadsereg ősszel komoly erőket telepített a városba, és több száz embert őrizetbe vettek. Azóta nem történt a mostanihoz hasonlóan súlyos merénylet.

A szombati támadást - nem sokkal elkövetése után - az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló an-Nuszra Front vállalta magára. A szélsőséges fegyveres csoportnak a Twitteren kiadott üzenete szerint a merénylet "bosszú volt a Szíriában és Libanonban megölt szunnitákért".

Sajtójelentések szerint a szombati támadás helyszínének közelében tartózkodók két robbanást hallottak. A kávéház tele volt a merénylet idején. A hatóságok szombat éjjelre kijárási tilalmat rendeltek el a körzetben.

Rovatok