Index Vakbarát Hírportál

Hazaküldte az iszlamistákat a muzulmán holland polgármester

2015. január 13., kedd 15:12 | aznap frissítve

Rotterdam polgármestere, a muzulmán Ahmed Aboutaleb elkeseredettségét fejezte ki a Charlie Hebdo terrortámadás után, és felszólította azokat az iszlamistákat, akik nem képesek megbecsülni a Hollandia által nyújtott szabadságot, nem tudnak beilleszkedni, hogy csomagoljanak, és menjenek haza - számolt be a BreitBart.com.

Aboutaleb a NewsHour csatorna élő tévéadásában mondta a következőket nem sokkal a terrortámadás után:

"Érthetetlen, hogy a szabadság ellen fordultok. De ha nem tetszik a szabadság, akkor az Isten szerelmére, csomagoljatok össze, és menjetek el! Talán van számotokra a világon valahol egy hely, ahol önmagatok lehettek, őszinték lehettek magatokhoz, és nem mészároltok le ártatlan újságírókat. És ha nem jó nektek itt, mert olyan humoristák készítenek újságot, akik nektek nem tetszenek, akkor azt kell, hogy mondjam, menjetek a picsába!" - fogalmazott.

"Ez egy hülyeség, érthetetlen. Tűnjetek el Hollandiából, ha nem találjátok itt a helyeteket. Ezentúl minden jóakaratú muzulmánt megbámulnak majd miattatok" - üzente a terrorcselekményeket végrehajtó muzulmánoknak.

Aboutaleb Marokkóban született, muzulmán vallású, korábban újságíróként dolgozott, és 2008-ban lett Rotterdam polgármestere. Rotterdam egyike azoknak a városoknak, ahol az etnikai csoportok és a bevándorlók teszik ki a népesség több mint felét. Korábban az iszlámellenesek kritizálták azért, hogy adja fel marokkói kettős állampolgárságát, viszont ő már 2004-ben is azt hangoztatta, hogy ha valaki nem tud beilleszkedni a holland kultúrába, az inkább üljön fel az első repülőgépre.

Rovatok