Index Vakbarát Hírportál

Egy magyar madame volt az ír rendőrök fő célpontja

2015. január 13., kedd 14:45

A magyar rendőrség őrizetbe vett egy fiatal nőt, aki a gyanú szerint bordélyházakat üzemeltetett Írországban, írja az Independent.ie.

A lap szerint a harmincas évei elején járó nőt Budapesten fogták el, néhány héten belül visszaviszik a szigetországba. Ő volt a fő célpontja az Operation Quest fedőnevű, prostitúció elleni akciónak, amit egy többéves nyomozás után indítottak. A rendőrök száznegyven helyszínen csaptak le 2012 májusa óta.

Kérdésünkre Csiszér-Kovács Viktória, a rendőrség szóvivője megerősítette a hírt. A 32 éves nő ellen tavaly júniusban adtak ki európai elfogatóparancsot az ír hatóságok. 2011-ben és 2012-ben elkövetett bűncselekményekért körözték. Szombaton fogták el Óbudán a BRFK járőrei az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ közreműködésével, mondta a szóvivő.

Az Independent cikke szerint több mint kétszáz rendőrtiszt és a gárda több egysége dolgozott az ügyön. A nemzetközi bűnözői csoport ellen pénzmosás gyanújával is nyomoznak.

Jelentős mennyiségű iratot, pénzt, mobiltelefonokat és számítógépeket foglaltak le a razziák során, több bankszámlát befagyasztottak. Név nélkül nyilatkozó források szerint a hálózat komoly jövedelemre tett szert a prostitúcióból, de ennél pontosabbat nem közöltek.

A magyar nőt 2012 májusában őrizetbe vette az ír rendőrség, de miután szabadlábra helyezték, elhagyta az országot.

Rovatok