Index Vakbarát Hírportál

Itt a bizonyíték, hogy nem halt meg Castro

2015. január 13., kedd 13:32 | aznap frissítve

Négy nappal azután, hogy Twitter-bejegyzésekre hivatkozva több lap is Fidel Castro halálhírét keltette, a kubai állami televízió azt jelentette, hogy a volt kubai elnök levelet írt a Havannában tartózkodó Diego Maradonának.

A Telesur tévéadó képeket mutatott a visszavonult labdarúgósztárról, amint egy Castro által aláírt, négyoldalas levelet tart a kezében, írja az MTI. Maradona a Telesurnak elmondta, hogy a levélben a globális kőolajkeresletről, az Egyesült Államokban fogva tartott három kubai hírszerző ügynök közelmúltbeli szabadon engedéséről és a baloldali irányultságú latin-amerikai országok csúcstalálkozójáról volt szó. Az elmúlt három hónapban ez volt az első alkalom, hogy Fidel Castrótól származó üzenetről számolt be a média.

Kuba egykori vezetője legutóbb egy évvel ezelőtt jelent meg a nyilvánosság előtt. A 88 éves Castro egészségi állapotáról szóló legutóbbi találgatásoknak különösen az adott alapot, hogy a tavaly év végén bejelentett, Washington és Havanna közötti történelmi jelentőségű közeledés ellenére is teljesen láthatatlan maradt a kubai médiában.

Rovatok