Index Vakbarát Hírportál

Charlie Hebdo: kikerültek a kóserbolt kamerájának felvételei

2015. január 14., szerda 21:53 | kilenc éve frissítve

Felkerültek az internetre a párizsi kóserboltban történt túszejtés képei, melyeket a bolt biztonsági kamerája rögzített, írja a Yahoo News. A képeken láthatóak a túszok és a 32 éves Amedy Coulibaly is. Az is látszik, hogy a férfin golyóálló mellény volt. 

A Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap elleni, tizenkét áldozatot követelő merénylet után két nappal, pénteken Amedy Coulibaly több túszt ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. A túszdrámának négy ártatlan halálos áldozata volt, mindnyájan zsidók: két, húszas éveiben járó férfi, illetve egy negyven- és egy hatvanéves férfi is meghalt. Egyikük a bolt alkalmazottja volt, a másik három pedig vásárolni ment oda.

Kikerültek a kóserbolt kamerájának felvételei

A kóserbolt mali származású, muszlim alkalmazottja segített elbújni több túsznak is a bolt hűtőkamrájába a párizsi túszejtés kezdetén. A csütörtökön egy rendőrnőt is meggyilkoló Amédy Coulibaly Kalasnyikovval tüzelve rontott be a boltba, a lövések elől pedig egy férfi a hároméves fiával és még három, más források szerint négy ember menekült le az alagsorba a hátsó lépcsőn.

Rovatok