Index Vakbarát Hírportál

Drámai felvételt tett közzé egy amerikai tévé

2015. január 15., csütörtök 20:43

Másfél perces felvételt tett közzé csütörtökön az amerikai Fox News egy rendőr lelövéséről. Az arizonai rendőr testkamerája rögzítette teljes egészében az esetet.

A vs.hu cikke szerint a 24 éves Tyler Stewart testén viselt kamera az egész halálos végű találkozást felvette. A rendőr egy telefonos riasztás nyomán érkezett a helyszínre. Korábban a gyanúsított, Robert Smith barátnője jelentette, hogy partnere szétveri a lakását. Smith-t végül nem ott, hanem saját lakóhelyén találta meg Tyler Stewart. A videón látható a rendőr érkezése, ahogy kitessékeli Smith-t a lakásból, és megállnak beszélgetni. Smith nem fenyegetőzik, nem lép fel támadólag – hangsúlyozta az Arizona Daily Sun című lapnak egy rendőrtiszt –, viszont tagadja hogy van nála fegyver. A kérdésre, hogy miért tartja kezét a zsebében, azt feleli, hogy fázik.

Aztán a rendőr nyugodtan beszélve ellenőrizni akarja, igazat mond-e. Ám amikor a gyanúsított felé nyúl, ő előkapja 22-es kaliberű pisztolyát és hatszor rálő a rendőrre. Négy golyó találja el Stewart fejét, egy a hátát.

Az már nincs a 2014 december 27-i felvételen, hogy a rendőr gyilkosa végül megölte magát is, a rendőrt pedig még kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

Rovatok