Index Vakbarát Hírportál

Hét keresztény templomot gyújtottak fel a Charlie Hebdo miatt

2015. január 17., szombat 18:40 | aznap frissítve

Négyen meghaltak és negyvenöten megsérültek a Nigerben kitört zavargásokban, írja az MTI. Pénteken Zinderben, az afrikai ország második legnagyobb városában tüntetések kezdődtek a Mohamedről karikatúrát közlő Charlie Hebdo francia újság ellen, aminek következményeként templomokat és egy francia kulturális központot gyújtottak fel a zavargók.

Az AFP francia hírügynökség szerint legalább hét templomot gyújtottak fel szombaton az afrikai ország fővárosában, Niamey-ben.

A volt francia gyarmaton ma már a fővárosban folytatódtak a zavargások, a helyi követség figyelmeztette is az ott lakó francia állampolgárokat, hogy ne menjenek ki az utcára. A demonstrálók francia vállalatok, bárok, szállodák és italkereskedések épületeit támadták meg, majd fosztották ki.

Niger területén számottevő muzulmán kisebbség él, akik a Párizsban történt terrortámadás után Mohamedet ábrázoló címlappal megjelenő Charlie Hebdo francia magazin ellen kezdtek el tüntetni a héten, ami az utóbbi pár napban már zavargásokba torkollott több városban is.

Rovatok