Index Vakbarát Hírportál

Kolozsváron kapták el az egyik legkeresettebb román bűnözőt

2015. január 17., szombat 20:23 | aznap frissítve

Fél év körözés után Kolozsváron fogták el a rendőrök Románia egyik legkeresettebb alvilági figuráját - számolt be a Maszol.ro. Adrian Marin Botezt tavaly nyáron jogerősen 12 év börtönre ítélték emberölési kísérlet miatt, de tévedésből szabadlábra helyezték.

Botez egy barátjánál lakott Kolozsváron. A rendőrség péntek reggel feltartóztatta azt az autót, aminek egyik utasa Botez volt. Őrizetbe vették az nyolc társát is, akik segítették a rejtőzésben.

Adrian Botez 2011-ben követte el a bűncselekményt, majd nyoma veszett. Hosszas körözés után 2014 május végén sikerült elfogni, és bevitték a bukaresti rendőrség fogdájába. A börtönig azonban már nem jutott el, mert szabadlábra helyezték.

Egyes források szerint a férfit jogerősen elítélő fellebbviteli bíróság mulasztott, mert téves iratokat küldött át a bukaresti rendőrségnek, mások szerint a mulasztás a fogda parancsnokáé, aki félreértelmezte az iratokat - írja a Maszol. Az ügyészség a fogda három alkalmazottja ellen folytat eljárást mulasztás miatt.

Rovatok