Index Vakbarát Hírportál

Kiutasítottak egy török egyetemistát Olaszországból, mert terrorista oldalakon kommentelt

2015. január 20., kedd 20:04

Iszlamista terrorizmust pártoló honlapokat olvasott és azokra egyetértő kommenteket írt az a török egyetemista, akit még decemberben utasítottak ki Olaszországból, írja az MTI. A diák a patinás pisai Scuola Normale Superiore egyetemen fizikaszakon tanult november óta, de hiába jutott el idáig tanulmányi eredményeinek köszönhetően, alig egy hónap múlva repülhetett haza.

Az olasz terrorizmusellenes nyomozóhatóság (Digos) folyamatosan figyeli a terrorista csoportokhoz köthető oldalakat, itt vették észre a doktori kurzuson résztvevő török diákot, aki aktív olvasója és kommentelője volt az iszlamista honlapoknak. A tanuló otthonában a Digos házkutatást is tartott, majd december végén az ország elhagyására kötelezték.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter kedden jelentette be terrorizmusellenes intézkedéscsomagot vezetnek be, aminek köszönhetően további külföldieket kényszeríthetnek Olaszország elhagyására. December vége óta kilenc külföldinek kellett távoznia az országból, de több mint százat még megfigyelés alatt tartanak.

Rovatok