Index Vakbarát Hírportál

Fejek hullottak a sanghaji tragédia miatt

2015. január 21., szerda 09:24

A sanghaji polgármesteri hivatal az újévkor történt, 36 halálos áldozatot követelő tragédia miatt elbocsátotta szerdán az illetékes kerület négy magas rangú tisztségviselőjét, és megbüntetett további hetet, miután nyilvánosságra hozta az esettel kapcsolatos nyomozás eredményét, írja az MTI.

Ahogy azt megírtuk, a szilveszteri utcabálon agyontapostak 36 embert, miután valakik amerikai dollárra hasonlító papírpénzt szórtak a mulatozók közé, akik ettől megvadultak, agyontaposták egymást, csak hogy jusson nekik is belőle. Az áldozatok között sok volt a diák, a helyszínen 45 sebesültet is el kellett látni.

A vizsgálat eredménye szerint a felelőssé tett tisztségviselők közül egyesek a tragédia idején közpénzből fizetett fényűző szilveszteri vacsorán vettek részt, ami miatt a tömegbaleset utáni mentés nem volt elég szakszerű. Az illetők ezzel megsértették a Kínai Kommunista Párt szabályzatát is, és kiváltották a társadalom felháborodását.

A tisztségviselők nem elég alaposan készítették elő a folyóparti Bund sétányon megtartott szilveszteri utcabált, a rendezvényen nem volt alapos az irányítás, nem gondoskodtak a zsúfoltság enyhítéséről.

Rovatok