Index Vakbarát Hírportál

Lavina temette maga alá a magyar túrázót

2015. január 26., hétfő 21:56

A hó alatt holtan találták meg azt a magyar férfit, aki vasárnap tűnt el Ausztriában, a karintiai Bad Kleinkirchheimnél.

Egy napig keresték azt a 32 éves magyar férfit, akinek vasárnap veszett nyoma Ausztriában, a karintiai Bad Kleinkirchheimnél, írja a hír24 osztrák hírforrásra hivatkozva. Este nem ért vissza egy túráról és telefonja sem csörgött ki, így szállásadója riadóztatta a mentőket. Éjjel egy óráig folytatták a keresést, majd hétfőn reggel újra kezdték. A férfi az ORF híradása szerint gyakorlott sportember volt, karácsony óta dolgozott Bad Kleinkirchheimben.

Hétfőre világossá vált, hogy lavina temethette be a férfit, a hatóságok telefonja hálózati adatai nyomán próbáltak rábukkanni, amiből kiderült, hogy utoljára délután kettőkor adott életjelet, amikor édesanyját hívta. A hegyimentők különösen óvatosan kutattak a férfi után a hóban, mert abban reménykedtek, hogy a hó alatt egy üregben életben lehet. Amikor rátaláltak, kiderült, hogy ez nem így volt, megfulladt a hótömeg alatt.

A mentésben száz hegyimentő vett részt, akiket tűzoltók, mentőkutyák és rendőrkutyák segítettek. Az osztrák belügyminisztérium hőkamerás helikoptert küldött.

Rovatok