Index Vakbarát Hírportál

Egész Európában tombol az influenza

2015. február 1., vasárnap 10:36

Európa-szerte nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a WHO és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ jelentése szerint, amely a 2015. január 19. és 25. közötti adatokat összesíti.

Az ÁNTSZ Facebook-oldalán közzétett adatok szerint nőtt azon európai országok száma is, ahol földrajzilag kiterjedt influenza járvány alakult ki. Eszerint elsősorban Izland, Svédország, Finnország, Észtország, Lettország, Németország, Hollandia, Belgium, Anglia, Írország, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország valamint hazánk érintett.

Magyarországon háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 400-zal. Az Országos Epidemiológiai Központ heti összesített szerdai jelentése szerint a leggyakrabban az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek betegedtek meg. A levett légúti mintákból a legtöbb esetben az influenza A(H3N2) vírust mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok. A jelentés szerint valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű megbetegedés, a legtöbb beteg Tolna, Fejér, Pest, valamint Bács-Kiskun megyében volt.

Itt az influenza, és Ön tanácstalan, hogy mit tegyen? Olvassa el közszolgálati cikkünket itt.

Rovatok