Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a lefejezett japán édesanyja

2015. február 1., vasárnap 12:00

Tisztelettel adózottfia emléke előtt Goto Kendzsi édesanyja azután, hogy az Iszlám Állam közzétett egy videót a japán újságíró és dokumentumfilmes lefejezéséről.

"Kendzsi meghalt, a szívem összetört, kifogytam a szavakból – mondta a Guardian szerint. – Egyetlen reményem, hogy képesek leszünk folytatni Kendzsi küldetését, ami arról szólt: megmenteni a gyerekeket a háború borzalmaitól és a szegénységtől."

Az 1967-ben született Goto a munkája mellett részt vett a UNICEF munkájában, foglalkozott többek között a Sierra Leone-i gyerekkatonákkal, az észtországi AIDS-fertőzöttekkel, az afganisztáni oktatással.

Második gyermeke 2014 októberében született. Valószínűleg éppen azokban a napokban esett a terroristák fogságába.

Gotót egy olyan férfi végezte ki, aki brit akcentussal tökéletesen beszéli az angolt, és már korábban is szerepelt ilyen videókban. Azzal fenyegetőzött, hogy minden japánt megölnek, akivel találkoznak. Ez a bosszú azért, mert a távol-keleti ország részt vesz az Iszlám Állam elleni háborúban. Egy másik japán túszt, Jukava Harunát egy hete végezhették ki.

Arról a szintén a fogságukban lévő vagy már kivégzett jordán pilótáról nincs szó, akit egy Ammánban 2005-ben elfogott iraki terroristanővel akarnak kicserélni.

Rovatok