Index Vakbarát Hírportál

Infografikust keresünk, „lehetőleg nem zsidót”

2015. február 3., kedd 21:14 | aznap frissítve

Diszkrimináció miatt tett feljelentést kedden egy civil szervezet, amiért egy vállalkozás "lehetőleg nem zsidó" infografikust keresett egy internetes álláshirdetésben, írja az MTI.

A hirdetés hétfőn került fel a Graphic-Jobs.com álláshirdető oldalra, de nem sokkal később már le is vette onnan az NSL Studio nevű párizsi grafikai ügynökség. A vállalkozás azt állítja, hogy nincs köze a hirdetésben megjelenő antiszemita megjegyzéshez, és már feljelentést tettek a párizsi ügyészségen, hogy kiderülhessen, ki a felelős az üzenet közzétételéért. 

Ez az eset egy fajhoz, etnikumhoz vagy valláshoz való valós vagy vélt tartozáson alapuló nyilvános diszkrimináció, amelyet a törvény büntet

– mondta Aline Kremer, a feljelentést benyújtó SOS Rasszizmus nevű jogvédő szervezet szóvivője.

A Rasszizmus és Antiszemitizmus Elleni Nemzetközi Liga a Jogok védelmezője nevű független szervezethez fordult, a Franciaországi Zsidó Intézmények Reprezentatív Tanácsa pedig már jelezte, hogy elvárja, hogy vizsgálat induljon annak kiderítésére, vajon ki a felelős az ügyben. 

Az NSL Studio nyitott ügynökség, amely nem diszkriminál. A hirdetésért felelős személyt meghallgatjuk, eljárás indul, és a szükséges intézkedéseket megtesszük, amennyiben kiderül, hogy ezért mi vagyunk a felelősek

– jelezte a vállalkozás, amely kedden délelőtt a Twiterren azt írta, hogy valószínűleg meghekkelték a hirdetésüket. 

A Graphic-Jobs.com közben közleményben kért elnézést a történtekért. Elismerték, hogy a hirdetés "sajnos" átcsúszott a moderátorok szűrőjén, és 35 percig volt elérhető, mielőtt törölték volna.

Rovatok