Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa: Lehet verni a gyereket, ha nem alázzák meg

2015. február 6., péntek 10:51

Ha tiszteletben tartjuk gyerekeink emberi méltóságát, akkor lehet a verést is mint nevelési eszközt alkalmazni Ferenc pápa szerint – írja a Die Welt online kiadása, szúrta ki a Hvg.hu. A pápa az apa családon belül betöltött szerepéről beszélt a héten az általános audienciáján.

Ferenc pápa szerint az a jó apa, aki megbocsát, a hibákat bizonyossággal korrigálja, anélkül hogy közben elbátortalanítaná a gyermeket.

A pápa egy történetet is elmesélt. „Egyszer házaspárokkal találkoztam, és egy apa azt mondta: néha meg kell kicsit vernem a gyerekeimet, de soha nem az arcukon, hogy nehogy megalázzam őket. Milyen szép,hogy ismeri a méltóság értékét. Meg kell büntetnie őket, de ezt igazságosan teszi, és nem tartja a haragot" – mondta a katolikus egyházfő.

A vatikáni sajtószolgálat később úgy magyarázta a pápa szavait, hogy azok természetesen nem azt jelentik, hogy erőszakoskodni kell a gyerekekkel, hanem inkább arról, hogy segíteni kell őket a fejlődésben, felnőtté válásban.

A pápa korábban is beszélt már a pofon helyességéről. A párizsi terrorcselekmények után azt mondta, hogy „ha az én jó barátom, dr. Gasparri szitkokat szór az anyámra, pofonra számíthat. Ez teljesen normális. Nem szabad provokálni, nem szabad mások vallását sérteni, kigúnyolni."

Ön örülne, ha TB-támogatást kapna a kondibérlet?

  • 8379
    Igen, mert a mozgás fontos az egészségünk megőrzéséhez.
  • 4324
    Nem, ez hülyeség, a szívgyógyszeremet kellene támogatniuk.
  • 0
    Nem, ettől a kormánytól semmit nem kérünk.

Rovatok