Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes hamueső szakadt Washington államra

2015. február 8., vasárnap 18:02

Nagy vihar pusztított az elmúlt napokban az Egyesült Államok nyugati részén, a Washington államban található Walla Wallában pedig különösen mocskos, hamuszürke eső esett, írta a CNN.

Többen is feltöltöttek képeket az internetre arról, hogy az eső után nagyon koszos volt az autójuk, nem is lehetett átlátni az üvegen. Az eső annyira mocskos volt, mintha egy sáros folyó ömlött volna a városra, számolt be a CNN.

Here's a closeup of the "dirty" rain at our office. #wawx pic.twitter.com/alG85QatHB

— NWS Spokane (@NWSSpokane) 2015. február 6.

A híroldal megpróbált utánajárni, mi okozta a rejtélyes hamuszürke esőt az Egyesült Államok nyugati partjainál. A CNN több feltevést is megvizsgált.

Lehet, hogy a januárban kitört kelet-oroszországi vulkán, a Sivelucs a felelős az esőért. Néhány nappal ezelőtt ugyanis több kilométer magas hamuoszlopot lövellt ki a Kamcsatkai-félszigeten fekvő vulkán. Ugyanakkor más, mexikói vulkánok is szennyezhették az esőt.

Rainwater collected from our rain gauge today. Rather murky. Still not sure why. #wawx #cloudyrain pic.twitter.com/bp225Mfv50

— NWS Spokane (@NWSSpokane) 2015. február 6.

A híroldal szerint az sem kizárt, hogy az Oregonban és Idahóban pusztító erdőtüzekkel van összefüggésben a titokzatos eső. "Még nincs egyértelmű válasz" - nyilatkozta a meteorológia szolgálat illetékese.

Rovatok