Index Vakbarát Hírportál

A legnagyobb szeretettel gondoskodott az Iszlám Állam az amerikai túszáról

2015. február 11., szerda 14:30 | aznap frissítve

Ha olvassátok ezt a levelet, akkor az azt jelenti, hogy én még mindig fogságban vagyok, de a cellatársaimat már elengedték

– kezdte Kayla Jean Mueller a családjának írt levelet. Ő volt az Iszlám Állam utolsó amerikai túsza, tegnap erősítették meg a halálhírét.  Mueller nyugtatni próbálta a családját, "egy biztonságos helyen vagyok, teljesen sértetlenül", írta, és hozzátette, "a legnagyobb tisztelettel és kedvességgel" gondoskodnak róla. Kayla utána arról ír, hogy 25 évesen megtalálta a helyét az életben, de nem kéri a családját, hogy bocsássanak meg neki ezért. A teljes levelet a Huffington Poston olvashatja. 

Barack Obama amerikai elnök azt ígérte, hogy Washington "meg fogja találni és igazságszolgáltatás elé fogja állítani azokat a terroristákat, akik felelősek Kayla elrablásáért és haláláért". Azt is mondta, hogy Kayla Mueller azt képviselte, ami a legjobb az Egyesült Államokban.

Mueller segélymunkásként dolgozott Szíriában, amikor 2013-ban a szélsőségesek elrabolták Aleppóban. Az Iszlám Állam a múlt héten azt állította, hogy a nővel Jordánia légiereje végzett egy, a dzsihadisták ellen elkövetett légicsapás során, de erre vonatkozó bizonyítékot nem szolgáltattak.

Rovatok