Index Vakbarát Hírportál

A bika, akinek 3000 dollárt ér a spermája

2015. február 11., szerda 12:38 | aznap frissítve

Él Észak-Indiában egy Yuvraj névre hallgató bika, a tenyészbikák bajnoka, akinek a spermájáért sorban állnak az indiai állattenyésztők, és egy-egy adagért akár 1600 forintot is kifizetnek, ami az átlagos bikasperma ár tízszerese. Yuvraj rendkívül termékeny, és egy ejakulációja során - amit egy ajzó állattal idéznek elő és egy mesterséges vaginában gyűjtenek össze - 500-600 adag eladható sperma keletkezik.

Yuvraj nagyon szemrevaló állat, szépen olajozott hátrafelé hajló szarvakkal, szép fekete-szürke szőrrel és karcsú, bozontos farokkal. Eléggé hozzá van szokva ahhoz, hogy a figyelemben középpontjában áll, ugyanis minden nap jön valaki, hogy megnézze. "Ő nem csak egy sima bika, ő egy brand. Az egész világról jönnek az emberek, Kanadából, Venezuelából, Brazíliából is" - mondta Karamveer Singh harmadik generációs farmer, Yuvraj gazdája a BBC-nek.

Singhnek két tucat tehene és bölénye van, vállalkozik és ingatlanokkal is kereskedik. A legértékesebb tulajdonának mégis Yuvrajt tartja. A bikát, akit egy indiai krikett sztár után nevezett el, már többször is megakarták venni. Volt, aki  több mint egymillió dollárt ajánlott érte, azonban Singh nem fogadta el az ajánlatot.

"Csak akkor adnám el, ha valaki háromszor ennyit ajánlana. Akkor vehetnék egy helikoptert. De talán még akkor se, nem kéne elválasztani a családjától. És tudnék vajon nélküle élni?" - mondta a gazda, aki odaadó gondoskodással nevelte fel a bikát. "Ha hazaérek egy fárasztó munkanap után, az utolsó dolog mielőtt lefekszem, hogy megnézem, Yuvraj jól van e".

A bika ellátása napi 32 dollárba, 8800 forintba kerül. Az állat napi 20 liter vitaminokkal dúsított tejet iszik, 10 kiló almát lés 10 kiló gabonát és más takarmánynövényt eszik meg, esténként pedig két szolga 5 kilométeres sétára viszi.

A gondoskodás kifizetődik: nem csak a spermáját lehet elképesztően drágán eladni, de sok pénzdíjas versenyt is megnyer, egy-egy alkalommal akár 1,3 millió forintot is összegyűjtve.

Rovatok