Index Vakbarát Hírportál

Lángolt Varsó legforgalmasabb hídja

2015. február 14., szombat 21:04

Tűz ütött ki Varsó egyik legforgalmasabb hídján, a Lazienkowski hídon szombat este, írta az MTI. A környéken hatalmas a füst. A folyóba égő híddarabok zuhantak, lángoló gerendák úsztak a vízen.

Szakértők szerint valószínűleg a szerkezetet a beton- és aszfaltréteg között kitöltő faváz gyulladt meg.

A tűzoltókmunkájáról szombat este folyamatosan beszámoltak a lengyel hírtelevíziók. A helyszínenmintegy 70 tűzoltó dolgozott,és 3 tűzoltó hajót vetettek be.

FRISSÍTÉS!!!

A tűzoltók mintegy tizenkét órás megfeszített munkával vasárnap hajnalra oltották el a tüzet. A hídon nem lehet közlekedni, a károkat a következő napokban mérik fel.

Az összesen 8 közúti híddal és csak részben kiépített külső körgyűrűvel rendelkező fővárosban a híd kiesése várhatóan jelentős közlekedési bonyodalmakat okoz. A 423 méter hosszú, hatsávos Lazienkowski hidat 1971 és 1974 között építették. Annak a fővárosi körútnak - a Lazienkowska útnak – a része, amely összeköti Varsó belvárosát a Visztula folyó jobb partjával.

A Lazienkowski híd faelemei már 1975-ben is felgyulladtak. Akkoriban a tízórás tűzoltói akció után a híd forgalomba helyezése több hónapig tartott.

Rovatok