Index Vakbarát Hírportál

Az orosz légierő gépe landolt Budapesten

2015. február 14., szombat 14:09

Több repülőgéprajongó olvasónk is jelezte, hogy szombaton délután fél kettő körül egy orosz gép landolt Ferihegyen, ez:

Az Iljusin (IL76) lajstromjele RA 76713, az orosz légierő gépe. A Flightradar adatai szerint Minszkből érkezett. Valószínűleg az orosz államfő kíséretének egy része érkezett vele a keddi Putyin-látogatást előkészítendő. Egy másik olvasónk videót is készített:

Megjott Putyin?

A tini nindzsa teknőcöktől is tartanak

Közben több munkatársunk és olvasók is jelezték, hogy a Putyin-látogatás várható útvonalán, például a Deák térnél, a Rákóczi úton és a Dísz téren rendőri felügyeletettel lehegesztik a csatornafedeleket. Az orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása során több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kell készülni, közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) szombaton az MTI-vel. A küldöttség mozgásával párhuzamosan útvonal-korlátozások lesznek, de azokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn. A korlátozásokkal érintett útvonalak listája térképpel együtt a rendőrség honlapján megtalálható.

Vlagyimir Putyin jövő kedden érkezik Budapestre rövid időre. Orbán Viktorral és Áder Jánossal találkozik, civilekkel és üzletemberekkel nem, és valószínűleg megkoszorúz valamit, de nem a Szabadság téri szovjet emlékművet. (Nem kizárt, hogy a Fiumei úti sírkert orosz pénzből felújított szovjet katonai parcelláit.) A találkozón az ukrajnai helyzet mellett a legfontosabb téma lehet a 2015-ben lejáró hosszú távú gázszerződés kérdése.

Rovatok