Index Vakbarát Hírportál

A majom, akinek tévécsatornája lesz

2015. február 20., péntek 16:18

Egy gazdag indiai házaspár, a 48 éves Bradzses Szrivasztava és felesége, a 45 éves Sabiszta úgy rendelkezett, hogy haláluk esetén a most tízéves majmuk, Csunmun legyen az örökösük. Mivel a majmok átlagosan 35-40 éves korig élnek, Csunmunnak esélye van India, sőt, valószínűleg a világ leggazdagabb majmává válni.

A gyerektelen házaspár alapítványt hozott létre, amely gondoskodik az állatról haláluk után. Bradzses és Sabiszta, akiket kitagadtak a családjaik, miután a szüleik akarata ellenére házasodtak össze, nagyon szegények voltak, és azóta gazdagodtak meg, hogy 2004-ben magukhoz vették a majmot. Azóta Sabiszta sikeres ügyvéd, 48 éves férjének pedig több vállalkozása van, közöttük egy televíziós csatorna és egy lisztüzem – mindkét céget Csunmunról nevezték el.

A majom légkondicionált szobában lakik a házaspár házában, párjával, Bittivel együtt, akit a pár szintén befogadott, írja az MTI. A két majom imádja a kínai konyhát, teáznak és mangólevet isznak Sabiszta szerint, aki minden évben megrendezi a majmok házassági évfordulóját, amire rendszerint több száz vendéget hívnak.

A házaspár rendelkezése értelmében az alapítvány pénzét Csunmun halála után az indiai majmok védelmére fordíthatják.

Az indiai házaspár egyébként nem az első, amely kedvenc háziállatára hagyja a vagyonát. Néhány éve Olaszországban egy 84 éves asszony döntött úgy, hogy mintegy kétmillió eurónyi öröksége – két lakása, valamint földjei és bankszámlái kutyájáé, Chiccóé legyen. Ő az indiai pártól eltérően nem alapítványt hozott létre, hanem a kutyának egy gyámot neveztek meg, amely a vagyon kezeléséről gondoskodik. 

Ön ráhagyná a vagyonát a kedvenc állatára?

  • 102
    A vagyonom? Hahaha...
  • 51
    Szívesebben építenék belőle stadionokat
  • 10
    Egy kutyára talán, egy majomra kizárt

Rovatok