Index Vakbarát Hírportál

Nem papírkutya a jeruzsálemi polgármester

2015. február 22., vasárnap 21:34

A polgármester éppen testőre társaságában sétált Jeruzsálem utcáin vasárnap délután, amikor a városháza előtt egy palesztin férfi késsel rontott rá egy ultraortodox zsidóra. A térfigyelő kamerák felvételein az látszik, hogy a fehér inget viselő Nir Barkat a gyanúsított felé lép testőre kíséretében, és a földre teperi, és ott tartja, míg a rendőrök oda nem érnek.

Barkat közbelépése előtt a felvételeken látszik, hogy egy férfi a karjával szúró mozdulatot tesz egy másik férfi irányába, majd másokat is megkísérel megszúrni abban az útkereszteződésben, ahol éppen arra vártak, hogy a lámpa zöldre váltson. Amikor a járókelők észrevették a férfit, hanyatt-homlok menekültek. A megszúrt áldozatot azonnal kórházba szállították, de nem sebesült meg súlyosan. A gyanúsított, egy 18 éves palesztin férfi engedély nélkül tartózkodott Izraelben.

A testőröm elővette a szolgálati fegyverét, és amikor a terroristára fogta, az eldobta a kést, mi pedig azonnal letepertük, hogy ne tehessen kárt másokban.

Az 55 éves polgármester korábban deszantosként szolgált az izraeli hadseregben, 2008-ban választották meg a város vezetőjének. 

Rovatok