Index Vakbarát Hírportál

Rengeteg ismeretlen eredetű csont bukkant fel vajdasági szeméttelepeken

2015. február 26., csütörtök 18:24

Nagy mennyiségű és ismeretlen eredetű csontokat találtak a bácsfeketehegyi és a szeghegyi szeméttelepeken, írja a Magyar Szó. Az ismeretlen tettesek ipari mennyiségű, fertőzésveszélyes állati hulladékot hagytak maguk után.

Ez egy nagyon komoly dolog, mert ez a nagy mennyiségű állati eredetű hulladék egyrészt fertőzés forrása lehet, másrészről a kóbor kutyák széthúzhatják. Azt gondolom, hogy az ott lévő csontmennyiség nem háztartásból vagy kis vágóhídról származik, itt ipari mennyiségről beszélhetünk. Remélem, hogy a rendőrség tenni fogja a dolgát és mielőbb kézre keríti a tetteseket és felelősségre vonja őket 

– mondta Mohácsi Zoltán, Kishegyes alpolgármestere.

Mohácsi azt is elárulta: mindent megtesznek, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt. Az illetékes felügyelőségek jóváhagyásával vagy elföldelik az állati eredetű hulladékot és fertőtlenítik a helyszínt, vagy elszállítják azt.

A községi kommunális felügyelő, Goran Bulatović szerint a csontok ügyében a községi mezőőrök hétfőn tettek jelentést.

Bácsfeketehegyen két kamionnyi csontot raktak le a szeméttelepen, Szeghegyen pedig egy kamionnyit. Az esetet jelentettem a köztársasági állat-egészségügyi felügyelőnek, de mivel ipari mennyiségű hulladékról van szó, a rendőrséget is értesítettük.  A polgároktól kaptunk egy rendszámtábla-számot is, ami a lehetséges elkövető teherjárművéé, ezt is továbbítottam a rendőrségnek

– mondta Bulatović a Magyar Szónak, aki szintén egyetért azzal, hogy ekkora mennyiségű csont kizárólag valamelyik nagyobb vágóhídról származhat. Ilyenek Kishegyes község környékén állítólag csak Topolyán és Verbászon találhatóak.

Rovatok