Index Vakbarát Hírportál

Embercsempész maffiafőnököket fogtak el Budapesten

2015. február 26., csütörtök 16:52 | aznap frissítve

Embercsempész bűnszervezet vezetőit fogták el Budapesten - közölte az MTI. A szír és a palesztin állampolgár által vezetett szervezet a gyanú szerint több száz szír embert csempészett ki Németországba. A 32 éves szír Mahmoud S. és a 39 éves palesztin Alaa H. szír illegális bevándorlók Magyarországra való becsempészését, Budapestre szállítását, elszállásolását és Németországba való továbbutazását szervezte meg.

A 2014 szeptembere és 2015. február 14-e között 15-25 emberből álló csoportokban szállította a migránsokat.

Nagy mennyiségű készpénz

A bűnszervezet két vezetőjét a nyomozók február 14-én Budapesten fogták el. A Mahmoud S. tartózkodási helyén tartott házkutatás alkalmával a nyomozók útleveleket, nagy mennyiségű készpénzt, 20 ezer amerikai dollár értékű pénzátutalásról szóló számlát foglaltak le.

Embercsempész bűnszervezet vezetőit fogták el

A magyar rendőrök a nyomozás során szorosan együttműködtek a német szövetségi rendőrséggel, akik a magyarországi akcióval egy időben letartóztatták a bűnszervezet németországi tagjait, így a teljes európai hálózatot sikerült felszámolni. Mahmoud S. és Alaa H. ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - fogva tartásuk mellett - folytatja le az eljárást.

Rovatok