Index Vakbarát Hírportál

Angliában kurvának mennek az ápolónők

2015. február 27., péntek 22:44

A szexmunkások több mint 70 százaléka az egészségügyben, oktatásban és szociális szervezeteknél dolgozott korábban, bő harmaduknak diplomája is van — derült ki a szexiparban tevékenykedők eddigi legnagyobb brit felméréséből. Meglepő szakmákból is keveredtek néhányan a prostitúció környékére: a megkérdezettek között volt korábbi szállítmányozási menedzser, hajózási élelmezési szakember és életvezetési tanácsadó is.

A Leeds University kutatásában egy 50 év körüli Abbie nevű nőt is meginterjúvoltak, aki korábban kórházi ápoló volt. „Heti 6 nap dolgoztam napi 13 órákat, de így sem tudtam fizetni a lakáshitelemet.”

„Ápolónőként egész időmben szart takarítottam és néztem a haldokló embereket. Egy reggel felkeltem, és úgy döntöttem, könnyebb életet akarok — és most sikerült. Csak akkor váltottam a szexiparba, amikor már jócskán benne voltam a negyvenes éveimben, de bárcsak korábban léptem volna.”

A Guardian által ismertetett kutatás szerint nagyon sokan elég keveset, havi 1000 fontnál kevesebbet keresnek, és csak kevesen vannak, akik 5000 fontnál is többet kapnak havonta. És végül egy válasz a kérdésre, hogy milyen negatívumok járnak ezzel a munkával: „A nemi erőszak, az, hogy nem tudsz szerelmes lenni, és azok a dolgok, amikre néhány férfi megkér, cserébe a sok pénzért.”

Rovatok