Index Vakbarát Hírportál

A komondoros Balogh babérjaira tör egy szlovák képviselő

2015. március 4., szerda 21:06

Feljelentették Vladimír Jánoš smeres parlamenti képviselőt, aki állítólag fenyegette és lelki terrorban tartotta lányát és feleségét. Jánoš lemondott képviselői mandátumáról és a járási pártelnökségről is, de ő is feljelentést tesz rágalmazás miatt.

A szervezett bűnözéssel, terrorizmussal és korrupcióval foglalkozó nemzetközi bizottság, az ICOCRIM munkatársa, Ivan Katrinec egy szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta: Vladimír Jánoš felesége, Iveta Jánošová mintegy utolsó menedékként fordult a nemzetközi szervezethez, miután már korábban, február 19-én feljelentést tett a Trencsén megyei ügyészségen, de még arról sem kapott értesítést, hogy egyáltalán elkezdtek-e foglalkozni az ügyével, írja a bumm.sk.

Mint kiderült, Jánoš több fegyver, két géppisztoly és négy egyéb lőfegyver tulajdonosa is. Katrinec elmondta: felesége szerint pszichikai problémái vannak, melyekre már kezelték is. „Félő, hogy amivel fenyegetőzik, meg is teszi. Felszólítjuk a főügyészt, hogy haladéktalanul cselekedjen és előzze meg a személyi sérülést.

Az ICOCRIM birtokában vannak azok az orvosi leletek is, melyek bizonyítják: Jánoš lelkileg olyan mértékben kínozta 12 éves kislányát, hogy pszichiátert kellett keresni neki, és az iskolából is ki kellett venni. Jelenleg magántanár jár hozzá.

Katrinec szerint a képviselő a sajtótájékoztató után várhatóan feljelentést tesz majd rágalmazás vádjával. Ennek ellenére az ICOCRIM továbbra is nyomást fog gyakorolni a főügyészségre, hogy vegyék el a képviselőtől a fegyvertartási engedélyt. Azt is el akarják érni, hogy fosszák meg őt képviselői mandátumától.

A Topky.sk portál nyilvánosságra hozta a képviselő és felesége közötti egyik párbeszédről készült állítólagos felvétel átiratát is, melyben a 46 éves politikus vulgárisan sértegeti és fenyegeti az asszonyt. Állítólag ezt mondta:

Zaj*baná špina za*raná, pál do p*če!

A portálnak Jánoš először azt nyilatkozta, hogy nem akar reagálni, majd azt, hogy ami az átiratban szerepel, nem tőle származik.

Ivan Katrinec, mint Iveta Jánošová ügyvédje feljelentést tett a főügyészségen Vladimír Jánoš képviselő ellen fenyegetés, zsarolás és közel álló személy kínzásának gyanújával. Andrea Predajňová főügyészségi szóvivő a TASR hírügynökségnek elmondta, az ügyben törvényes úton fognak eljárni. Hozzátette: a főügyész, Jaromír Čižnár utasítást adott a privigyei járási ügyésznek, hogy haladéktalanul kezdje meg az ügy kivizsgálását.

Ugyanakkor Vladimír Jánoš is feljelentést tett rágalmazás, hamis vádaskodás és hitelrontás miatt, mégpedig a saját felesége ellen.

Vladimír Jánoš szerdán önként lemondott képviselői mandátumáról és a privigyei járási pártelnökségről is. A TASR hírügynökségnek az információt megerősítette a politikus asszisztense, Martin Lukačovič is.

A vak komondoros magyarázkodásáról elhíresült volt fideszes képviselő, Balogh József pere május 13-án kezdődik Kecskeméten. A politikus, aki a vád szerint 2013-ban súlyosan bántalmazta az élettársát, már nem parlamenti képviselő, de ma is Fülöpháza - már független - polgármestere.

Vigyázat, +18 rész következik!

A képviselő szavainak magyar fordítása

"Te telibeszart mocskos kibaszott ribanc, húzzál a picsába!"

(fordítás: csehszlovák kém)

Rovatok