Index Vakbarát Hírportál

Brit anyák lehetnek a jövő kémnői

2015. március 5., csütörtök 18:40

Középkorú nőket és anyákat tennének kémekké az angol titkosszolgálatok, hogy szembeszállhassanak a terroristákkal és a bűnözőkkel, írja a Telegraph. Egy parlamenti jelentés arra jutott, hogy az anyák az érzelmi intelligenciájuk és megérzéseik miatt lennének alkalmasak a feladatra, ezért a brit hírszerző szolgálat, az MI6 és a kémelhárítás, az MI5 például a Mumsnet nevű, gyermeknevelésre szakosodott közösségi oldalon toborozhatna soraiba kémeket.

A GCHQ (azaz a Government Communications Headquarters, az Egyesült Királyság titkosszolgálatainak egyike) korábbi vezetője, Iain Lobban szerint a középkorú nők értékes élettapasztalatukkal segíthetnék a munkájukat.

Arra jöttem rá, hogy a beszélgetések mélyebbek, mivel magasabb érzelmi intelligenciával rendelkeznek, és ilyenkor több az intuíció is a teremben

– mondta Lobban.

A jelentés mintegy három év alatt állt össze Hazel Blears, a munkáspárti politikusnő felügyelete alatt, aki azt reméli, a sokszínűség jó hatással lesz a titkosszolgálatok munkájának sikereire.

Az Egyesült Államok első női külügyminisztere, Madeleine Albright szerint – aki szintén végzett egy hasonló vizsgálatot az amerikai hírszerzéssel, a CIA-vel kapcsolatban – a jelentés kiemeli a nők nagyszerű képességeit, tehetségét és tapasztalatait.

A brit elhárítás, az MI5 egyik jelenlegi, 38 éves női dolgozója így mesélt munkájáról:

Mindig is ugyanúgy bántak velem, mint a férfi kollégáimmal. Az MI5 a kemény munkát és a szívósságot jutalmazza.

Egyik 29 éves kolléganője pedig úgy nyilatkozott, hogy az MI5 végig nagyon segítőkész volt, és támogatta, amikor gyermeket várt, majd szült.

A Mumsneten regisztrált szülők humoros kommentárok kíséretében fogadták a hírt. Egyikőjük például azt írta:

Mindenki tudja, hogy a szülőknek hátul is van szemük.

Rovatok