Index Vakbarát Hírportál

Autót borít a tomboló bóra Dalmáciában

2015. március 5., csütörtök 11:08 | aznap frissítve

A horvát meteorológiai szolgálat Dalmácia és Isztria egész területére kiadta a legmagasabb fokozatú, piros riasztást a szél miatt, írja az Index.hr.

A Severe Weather Europe Facebook-oldala szerint 214 km/órás széllökéseket is mértek a Pag szigetet a parttal összekötő hídnál. És ha hinni lehet ennek a képnek, a tomboló bóra olyan erejű volt, hogy egy autót is felborított.

A hidat csütörtökön reggel lezárták, fél tíz óta nincs áram a szigeten. Makarska környékén tizenkét óra alatt négyzetméterenként tizenhét liter eső esett.

A Biokovo-hegység magasabban fekvő részein 30-50 centiméternyi hó hullott, mínusz 5,5 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Az ítéletidőt egy erős mediterrán ciklon okozza. A Meteoalarm térképén látszik, hogy Montenegróban, Szerbia nagy részén, Olaszország középső részén, Szicília és Szardínia szigetén is piros riasztás van érvényben.

Itthon három dunántúli megyére adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést.

Frissítés: Az MTI szerint az Olaszországban tomboló viharban már két ember meghalt. Egy 41 éves férfi autójára a luccai országúton rázuhant egy kőszikla, ami egy közeli hegyoldalról gördült le, egy egyetemista lányra pedig rádőlt egy szél által kicsavart fa Urbinóban.

Rovatok