Index Vakbarát Hírportál

Meggyilkolhatták az argentin ügyészt

2015. március 5., csütörtök 19:28

Alberto Nisman argentin államügyészt január 18-án holtan találták a Buenos Aires-i luxuslakásának fürdőszobájában, mellette egy pisztollyal és töltényhüvellyel. A családja most azt állítja független szakértői vizsgálatra alapozva, hogy gyilkosság áldozata lett - közölte a BBC.

Korábban arról írtunk, hogy összeesküvés-elméletek keringtek, miután Nisman éppen azután halt meg, hogy egy 21 éve tisztázatlan merénylet ügyében nyilvánosan megvádolta az ország elnökét és Iránt is. Tüntetők és ellenzéki politikusok a kormányt és a hatóságokat tartják felelősnek az ügyész halála miatt, az elnök szerint azonban valójában volt titkosügynökök segítségével az ő és kormánya elleni támadás áll a háttérben, és a teljes titkosszolgálat átszervezésével válaszolna.

Az először még az öngyilkosságot valószínűsítő argentin elnök már a titkosszolgálatra mutogat az államfő mellett a külügyminisztert is megvádoló ügyész halálának ügyében, az ellenzék és több ezer tüntető viszont Cristina Fernández de Kirchnert okolja, mások szerint a háttérben bújnak meg az igazi felelősök.

Rovatok