Index Vakbarát Hírportál

Egy kiadós bunga-bunga után úgy hasogat a hátam a kormányülésen!

2015. március 6., péntek 11:20

Szinte nincs olyan pénteki olasz lap, mely ne vezető hírben közölné azoknak a telefonos lányrendeléseknek a leiratát, amelyeket Silvio Berlusconi eresztett meg néhány évvel ezelőtt. A 2008–2009-ben rendezett bunga-bunga partikra az akkori miniszterelnök Gianpaolo Tarantini stricitől rendelte meg a prostituáltakat római palotájába és Milánóhoz közeli villájába.

Az MTI sajtószemléjében közölt beszélgetésekben Silvio Berlusconi korra való tekintet nélkül csak „kislányok”-nak nevezte a nőket, de azért a rendeléseknél tényleg inkább a fiatalabbakat részesítette előnyben. A nőket egyébként televíziós vagy politikai karrierrel kecsegtette.

A miniszterelnök a felvételek alapján rendszeresen arról panaszkodott, hogy 

az éjjel háromig tartó bulizás után mennyire fáj a háta a kormányüléseken.

A bunga-bunga partik első részleteit Patrizia D'Addario fedte fel a sajtónak, és az olasz hatóságoknak is beszámolt. Gianpaolo Tarantini ellen jelenleg bírósági per folyik prostitúciós hálózat irányításának vádjával.

Az olasz sajtó azzal egy időben közölte a nyolc évvel ezelőtti felvételeket, hogy Berlusconinak lejár a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott büntetése. A volt miniszterelnök pénteken utolsó alkalommal végzett közmunkát a Milánóhoz közeli Cesano Boscone idősek otthonában, ahol tavaly május 9-től dolgozott.

De májusban egy újabb, őt érintő peren kell megjelennie az olasz semmítőszék előtt, melyen egy másik kislány, az akkor 17 éves „Szívtipró Ruby” kapcsán vádolják fiatalkorú prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel. Ezekben a vádpontokban Berlusconit első fokon hét évre ítélték, majd tavaly júliusban a másodfokú bíróság felmentette. 

Rovatok