Index Vakbarát Hírportál

Bébiszitternek hívták Angliába a magyar lányt, de csak az állampolgársága kellett

2015. március 10., kedd 13:58

Egy 58 éves szlovák férfit 4 év 2 hónap, 27 éves pakisztáni társát 20 havi börtönbüntetésre ítélte a prestoni bíróság azért, mert bébiszitteri állással Angliába csábítottak egy 22 éves magyar nőt, de valójában álházasságot kellett volna kötnie egy pakisztáni férfival.

Az MTI a helyi sajtóra hivatkozva azt írja, hogy a magyar nőt, amikor vidékről Budapestre érkezett, hogy Angliába utazzon tovább, a vonatnál három férfi várta, akik fenyegetések kíséretében közölték vele, hogy nem használhatja a telefonját, majd kocsiba ültették és előbb Szlovákiába, majd Angliába szállították.

Az északnyugat-angliai Chorley-ban a nőt az embercsempészek 3500 fontért (másfél millió forint) eladták egy pakisztáni férfinak, akinek az EU-s állampolgárral kötött házasság miatt járt volna állandó tartózkodási engedély Nagy-Britanniában. A házasság azonban nem jött össze, ugyanis egyszer, amikor a lányt őrizetlenül hagyták, felhívta az anyját, aki értesítette a hatóságokat. A házban egyébként korábban járt a rendőrség egy másik ügy miatt, de a lány nem tudott eléggé angolul ahhoz, hogy elpanaszolja a vele történteket.

A pakisztáni férjjelölt egyelőre szökésben van.

Rovatok