Index Vakbarát Hírportál

Fejlövéssel gyilkolt a Kalifátus Kölyke

2015. március 11., szerda 09:43

Az Iszlám Állam kedden újabb videóval lepte meg a nyilvánosságot, melyen egy fiú agyonlő egy Muhammad Musallam-ként megnevezett férfit, aki az ISIS szerint Izraelből származó arabként kémkedni állt be hozzájuk - írja a Reuters .

A 19 éves Musallam a felvételen a túszoknál megszokott narancsszínű overallban vall arról, hogyan szervezte be és képezte ki a Moszad, és apja valamint fivére hogyan támogatta őt ebben a törekvésében. Ezután a fiút a szobából nyílt terepre kísérik, ahol térden állva hallgatja végig az ítéletét, majd egy fiatal gyerek - akit egy francia akcentussal beszélő mudzsahid "a Kalifátus Kölyke"-ként mutat-be - egyszerűen fejbe lövi, majd a földre boruló testbe még beleereszt három golyót.

A videót a terrorszervezet gyorsan elterjedt az Iszlám Állam által használt - és még aktív - Twitter-oldalakon. Mi a kegyetlen felvételt nyilván nem tesszük ki.

Az izraeli hatóságok tagadták, hogy Musallam az ő ügynökük lett volna, azt azonban elismerték, tudtak arról, hogy tavaly októberben Szíriába indult, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Rovatok