Index Vakbarát Hírportál

Megint áll a bál a Secret Service-nél

2015. március 12., csütörtök 09:21

Az amerikai titkosszolgálat szóvivője megerősítette, hogy két ügynökük autóbalesetet szenvedett a Fehér Háznál március 4-én, írja a BBC. Vizsgálat indult, több részletet nem közöltek.

A Washington Post úgy tudja, hogy Mark Connolly és George Ogilvie egy átbulizott éjszaka után ült kocsiba. Szemtanúk szerint törött autójuk vészvillogóval állt meg a Fehér Ház biztonsági zónájának bejáratánál, a tisztek az igazolványaikat felmutatva próbáltak meg bejutni.

Az MTI emlékeztet arra, hogy az elmúlt fél évben a Secret Service több vezetőjét lecserélték. Joseph Clancy, aki korábban huszonhét évig szolgált, megbízottként októberben vette át a szervezet igazgatását, majd február 17-én annak ellenére kapta meg a végleges kinevezését az elnöktől, hogy egy független testület azt javasolta: kívülről hozzanak új vezetőt.

Clancy elődje, Julia Pierson azért kényszerült lemondani, mert a szolgálat munkájában több botrányos hiányosságra derült fény, továbbá egy veterán katona, Omar Gonzalez szeptember 19-én egy bicskával a zsebében be tudott jutni a Fehér Házba.

Január 26-ra virradóra a fehér házi komplexum területén egy DJI Phantom márkájú, 1,27 kilogrammos kvadkopter ütközött fának, és zuhant le. A szerkezet a Secret Service szerint véletlenül repült át az kerítésen, miután irányítója elvesztette felette az ellenőrzést.

A Fehér Ház kerítésén az elmúlt öt év alatt több mint negyvenen másztak át, közülük négyen tavaly.

Rovatok