Index Vakbarát Hírportál

Katolikus és protestáns templomnál robbantottak Pakisztánban

2015. március 15., vasárnap 11:16

Szinte egymást követően történt két merénylet Pakisztánban, Lahor városában a Juhana Ábád negyedben egy katolikus és egy protestáns templomnál. A két templom nagyjából 600 méterre van egymástól. A merényletben tizennégyen meghaltak, köztük két rendőr, és hetvenen megsebesültek a legfrissebb információk szerint.

A merénylet a vasárnapi mise közben történt. Egy szemtanú szerint az első bomba az egyik templom bejáratánál robbant, majd az amiatt kialakult pánik alatt robbant a második is. A robbantások után kialakult bosszúálló tömeg egy embert élve felgyújtott, miután feltételezték, hogy köze volt a robbantásokhoz, egy másikat pedig megpróbált meglincselni. 

A pakisztáni tálibok felvállalták a merényletet, a terroristaszervezet szerint két öngyilkos merénylő robbantott, a pakisztáni rendőrség még vizsgálódik, hogy valóban így volt-e.

Nem ez az első alkalom, hogy a keresztény közösséget támadták Pakisztánban, 2013-ban egy hasonló ikerrobbantásban 85 ember halt meg. A helyi tálib frakció vezetője azt adta hírül a sajtónak, hogy lesznek még ilyen támadások.

Rovatok