Index Vakbarát Hírportál

Fapadost indítanának Amerikába

2015. március 16., hétfő 18:48

A Ryanair azt tervezi, hogy négy-öt éven belül fapados járatokat indítana Amerika és Európa közt, írta a Guardian. A terv fordulatot hozhat az eddig nagy, tradicionális légitársaságok által uralt piacon. Az ír légitársaság egyelőre annyit közölt a tervről, hogy már tárgyalnak repülőgépgyártókkal a transzatlanti repülésre alkalmas gépek vásárlásáról. Állítólag a legolcsóbb jegyek 5000 forint körül lesznek, amelyek persze a valóságban nyilván jóval többe kerülnek majd, de ez a fapadosok egyik ismertetőjegye.

A terv mindenesetre ambiciózus, mivel a közelmúltban már több légitársaság is befürdött hasonlóval. A Ryanair marketingvezetője a Financial Timesnak ugyanakkor azt mondta, légitársaságuknak van akkora vásárlóköre, hogy hatékonyan ki tudják építeni az útvonalakat.

A fapados társaság 14 amerikai, és ugyanennyi európai célpontot kötne össze: ezek közt lesz New York, Boston, Chicago és Miami.

Az utazóközönséget megosztó Ryanair üzleti megítélése az utóbbi időben javult, írja a Guardian, köszönhetően annak, hogy lazítottak a szigorú utazási szabályokon. A légitársaság már kevésbé rigorózus a kézipoggyászok tekintetében, lehet ülőhelyeket foglalni, és csökkentek a büntetési tételek is.

Az persze kérdés, hogy milyen lesz akár 12 órát is repülni mindenfajta ellátás nélkül, nem állítható támlájú üléseken, sűrű széksorokon.

Rovatok