Index Vakbarát Hírportál

43 évig férfinak öltözve tartotta el a családját egy egyiptomi nő

2015. március 18., szerda 20:26

43 éven át férfinak álcázva dolgozott egy egyiptomi nő, hogy férje halála után el tudja tartani a kislányát. Abu Dauh azért kényszerült erre, mert a helyi szokások szerint a nők nem dolgozhatnak, főleg nem fizikai munkát. A Luxor megyei kormányzóság most "Ideális Anya" díjjal tüntette ki Dauh-t, írja az Al-Arabiya.

 A nő téglagyárban és utcai cipőpucolóként is dolgozott egyéb munkák mellett. A lányát végül sikerült férjhez adni, és amikor a férfi megbetegedett és munkaképtelenné vált, Dauh újra munkába állt, hogy újra segítse a lányát és unokáit is.

A most 64 éves Dauh akkor veszítette el a férjét, amikor még terhes volt a lányukkal, így szülés után semmilyen jövedelme nem volt. "Inkább keményen megdolgoztam a megélhetésünkért, téglákat és cementes zsákokat cipeltem vagy cipőt pucoltam koldulás helyett. Azért, hogy megvédjem magam a férfiak durva tekintetétől és attól, hogy a hagyományok miatt bántsanak, úgy döntöttem, hogy én is férfi leszek. Férfiruhákban jártam és férfiak mellett dolgoztam olyan falvakban, ahol senki nem ismert" - mondta a lapnak Dauh, aki jelenleg is cipőpucolóként dolgozik, amivel saját bevallása szerint jól keres.

"Még most is az édesanyám tartja el a családot. Minden reggel hatkor indul el a luxori állomásra, hogy cipőt pucoljon. Mostanában már én viszem ki az eszközeit, mert már megöregedett" - mondta a lánya.

 

Rovatok