Index Vakbarát Hírportál

137-en haltak meg egy jemeni mecsetben

2015. március 20., péntek 15:55 | aznap frissítve

137 halottja van egy jemeni mecset elleni terrortámadásnak az AP hírügynökség szerint. A halottak száma folyamatosan nő. A támadásokat négy öngyilkos robbantó követte el. Az áldozatok számáról különböző információk láttak napvilágot: a Reuters szerint 126-an haltak meg. A sebesültek több százan vannak.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

A támadásokat két szanaai mecsetnél követték el. Mindkét muzulmán imahely a síita húszi felkelők ellenőrzése alatt áll. A Szanaa déli részén álló Badr mecsetben, valamint a főváros északi részén emelkedő al-Hasahus mecsetben követték el őket.

Szemtanúk szerint a Badr mecsetnél két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. Egyikük a mecset belsejében hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet, másikuk az épület bejáratánál tette ezt, amikor a pánikba esett hívek menekülni próbáltak a helyszínről.

Az al-Hasahus mecsetnél történt merénylet egyik szemtanúja azt mondta, sokakat a mecset ablakaiból kitört és szétszóródott üvegszilánkok sebesítettek meg súlyosan.

Az Ádeni-öböl menti országban tevékenykedik az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik legerősebb szárnya, és az utóbbi időben az Iszlám Állam nevű terrorcsoport jemeni támogatóinak száma is megsokszorozódott - írja az MTI.

Rovatok