Index Vakbarát Hírportál

Hitler-speedet árultak a felvidéki dílerek

2015. március 21., szombat 20:05

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NaKA) Dunaszerdahelyen 22 ezer eurónyi (6,67 millió forint) drogot foglalt le, és három embert vett őrizetbe - értesült a Kemma.hu.  Az ügynökség Dunaszerdahelyen és Vágsellyén is drogellenes akciót tartott. Több helyen tartottak házkutatást, de átvizsgáltak autókat és raktárakat is.

A rendőrség szerint 350 gramm pervitint (más nevén metamfetamint vagy Hitler-speedet - utalva arra, hogy a szert eredetileg a II. világháborúban használták a német pilóták és ejtőernyősök, illetve maga Hitler is) és 50 gramm kokaint is találtak, amit a szakemberek jelenleg is "vizsgálnak".

Az akció során a forrást igyekeztek elkapni, ahonnan a kisebb dílerek szerzik be a drogot. A 37 éves Peter H. és a 29 éves Viktória C. a rendőrség szerint rendszeresen a 31 éves Marek B.-től szerezte be a drogot. Ebben az esetben legnagyobb részben pervitinről van szó, amit Dunaszerdahelyen és környékén értékesítettek. A beszedett pénz egy részét pedig folyamatosan forgatták vissza a kábítószerbe.

Rovatok