Index Vakbarát Hírportál

Már el is temethették Janukovics fiát

2015. március 23., hétfő 18:55

Ukrán források szerint már el is temették Viktor Janukovics volt ukrán államfő kisebbik fiát a krími Szevasztopolban, írja az MTI a TSZN ukrán televízió információira hivatkozva. Oroszországban eközben továbbra sem erősítették meg az ifjabb Viktor Janukovics halálának hírét, aki állítólag a Bajkál-tó vizébe fulladt, amikor egy mikrobusszal ráhajtott a befagyott tóra, és beszakadt alatta a jég. Ukrán sajtóforrások úgy tudják, hogy a járművet Janukovics fia vezette, az autóban pedig hatan utaztak, de Janukovicson kívül mindenki túlélte a balesetet.

A TSZN meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közölte, hogy a holttestet egy charter járattal Oroszországból előbb a krími fővárosba, Szimferopolba, majd onnan Szevasztopolba szállították, ahol megtartották a gyászszertartást, majd eltemették.

Régiók Pártja Janukovics fiának halálhírét közleményben erősítette meg. Az egykori államfő mögött álló volt kormánypártnak ifjabb Viktor Janukovics apja elnöksége alatt volt parlamenti képviselője. A párt emlékeztetett arra is, hogy a 33 évesen – a közlemény szerint március 20-án –elhunyt férfi Ukrajna egyik legfiatalabb parlamenti képviselője volt.

Janukovicsnak van egy másik fia is: Olekszandr apja elnöksége alatt fogorvosból dúsgazdag üzletember lett, főként szénkereskedelemmel és pénzpiaci ügyletekkel foglalkozott. Apjával és fivérével ellentétben nem vállalt nyilvános politikai szerepet, de közeli ismerőseinek kormányzati pozíciókba juttatásával a háttérből komoly befolyást gyakorolt a gazdasági kormányzatra, a belügyminisztériumhoz tartozó szervekre és az ukrán biztonsági szolgálatra is.

Rovatok