Index Vakbarát Hírportál

Depresszióval küzdött korábban a lezuhant gép másodpilótája

2015. március 26., csütörtök 18:56

Kiégett és depresszióban szenvedett Andreas Lubitz, a Germanwings légitársaság repülőgépét az Alpoknak vezető másodpilóta – írja a Mirror. Lubitz egyik volt osztálytársának az anyja beszélt arról, hogy pár éve a férfi ilyennek tűnt, bár hozzátette: amikor lánya tavaly karácsonykor találkozott vele, akkor mindent rendben érzett.

Ez megmagyarázhatja azt a Lufthansától származó információt, hogy Lubitz miért szakította félbe hat évvel ezelőtt a pilótaképzését, és dolgozott 2013-ig légiutas-kísérőként.

Lubitz volt osztálytársának édesanyja szerint nem előre eltervezett öngyilkosságról lehet szó, amit az is megerősít, hogy az a fekete doboz alapján Lubitz és a másik pilóta az indulásnál még normálisan beszélgettek egymással, és csak akkor halkult el a férfi, amikor a géppel zuhanni kezdett.

Más ismerősök is megszólaltak már az ügyben, mindannyian kedves, szórakoztató, normális emberként ismerték Lubitzot, bár megjegyezték: néha kissé szótlan volt.

A Germanwings járata március 24-én zuhant le a francia Alpokban, ezzel 150 ember halálát okozva. A fekete doboz megtalálása óta az is kiderült, hogy a másodpilóta kizárta a kollégáját, majd minden bizonnyal szándékosan ütközött neki a hegynek, megölve ezzel midenkit a gépen.

Rovatok