Index Vakbarát Hírportál

Vulkánba csapódott egy svájci pilóta

2015. március 29., vasárnap 13:21

A Föld körberepülésére tett kísérlet közben Ecuadorban lezuhant és életét vesztette egy svájci pilóta - közölte a helyi polgári légügyi hatóságra hivatkozva az MTI.

Eric Guilloud Aerospool WT9 Dynamic típusú, Babámnak keresztelt kisgépével március 28-án, nem sokkal azután, hogy a közép-ecuadori Latacunga reptérről felszállt, az Andokban lévő Cotopaxi vulkán oldalába csapódott. A baleset nehezen elérhető területen történt.

A 62 éves Eric Guilloud azért indult világkörüli útra, hogy emléket állítson barátjának, aki szintén légi szerencsétlenségben vesztette életét, valamint adományokat gyűjtsön az afrikai Burkinai Köztársaság egészségügyének támogatására. A vállalkozáshoz négy évvel ezelőtt Svájcban vásárolt egy ultrakönnyű kisgépet.

Azt tervezte, hogy húsz hónap alatt, 34 ország érintésével körberepüli bolygónkat. A tervezett táv mintegy 76 ezer kilométeres volt, közben 384 órát töltött volna a levegőben és 106 leszállást hajtott volna végre. Számos európai és afrikai ország felett repült el. Dél-Amerikában Peru, Bolívia, Chile, Argentína és Brazília légterén haladt át.

Rovatok